Aktuální akce

Velikonoční galavečer 15.04.2017
Podzimní Galavečer 26.11.2016 od 18:00 hod.

Dovolujeme si Vás pozvat na naše tradiční menu, tentokrát zaměřené ke křenům České gastronomie,opět s našimi kamarády Mistrem Václavem Šmerdou, Václavem Šmerdou mladším, Romanem Ťulpou, Jiřím Lotem a kolektivem našich kuchařů. Můžete se těšit na zvěřinové speciality z receptů rodičů pana Šmerdy a mnoho dalších specialit z dob našich babiček.
 

Zvěřinové menu

 

Servírovaný předkrm:

 

  • Předkrmová variace z bažantí terinky se sušeným ovocem v domácím špeku, zvěřinovou paštičkou s kaštanovým puré a zvěřinovým rosolem s Portským vínem doplněné cibulovo jablečným coulis s badyánem

 

Servírovaná polévka:

 

  • Zvěřinový krém s pečeným koláčkem s černým kořenem se špenátem a liškami

 

Hlavní chody podávané bufetem v neomezeném množství

 

  • Pečený špalíček z kančí kýty špikovaný domácím špekem se šípkovou omáčkou
  • Srnční ragů s kořenovou zeleninou a silnou omáčkou z červeného vína, sous vide jelení hřbet na grilu se staročeskou smetanovou omáčkou s jalovcem, nakládané domácí brusinky
  • Do růžova pečený kančí hřbet s pastyňákovým pyré a silnou houbovou omáčkou
  • Smažené kančí a dančí řízečky nakládané v hořčici a česneku podávané s lehkým staročeským bramborovým salátem
  • Domácí jelení klobása podávaná s dušenými kořeněnými jablky s čerstvým křenem
  • Kančí výpečky s cibulí a česnekem, hruškové zelé

 

Přílohy:

 

  • Zámecký žemlový knedlík s jablky a rozmarýnem
  • Pečené bramborové lokše
  • Dýňové pyré s rakytníkem
  • Rolovaný bramborový knedlík se slaninou
  • Domácí mandlové kroketky
  • Pečené červené zelí s hruškami
  • Pečené škvarkové placičky

 

Teplé moučníky a dezerty:

 

  • Staročeský trhanec podávaný s karamelizovanými pečenými hruškami
  • Na másle pečené bramborové šištičky se švestkovou omáčkou a mákem
  • Tvarohové knedlíčky s ovocem a pečenou máslovou strouhankou, čokoládová omáčka s houbovým prachem
  • Smažené hruškové koblížky s marcipánem a omáčkou z červeného rybízu
  • Plněné makové mini buchtičky přelité vanilkovou omáčkou s kandovanuo pomerančovou kůrou

 

Ochutnávka vín:

 

  • Prezentace vín se opět ujme pan Ing. Radim Mildner, který je výhradním dodavatelem skvělých vín do naší restaurace.

 
CENA VSTUPENKY 890,-
 
NUTNÉ ZAKOUPIT PŘEDEM !!!

Svatomartinská husa 9. - 13. listopadu 2016

Ve spolupráci s Mistrem Václavem Šmerdou

Předkrm:

  • Terina z pečené husičky s játry a medovou cibulí, toast
  • Husí paštika s omáčkou z lesních plodů, toast


Polévka:

  • Husí CAULDON


Menu:

  • Konfitované husí stehno připravené metodou SOUS VIDE, s přílohou dle vlastního výběru:
  • Domácí hruškové zelí
  • Červené nebo bílé zelí
  • Tymiánové zelí
  • Zelí z červené řepy
  • Tradiční kysané zelí
  • Domácí zámecký knedlík s jablky a rozmarýnem/novinka (výtězný knedlík Mistra pana Šmerdy v soutěži o nejlepší Český knedlík pořádáný ministrem zahraničí panem Karlem Schwarzenbergem)
  • Domácí Karlovarský knedlík
  • Domácí houskový knedlík
  • Domácí bramborové špalíčky se smaženou cibulkou
  • Filírovaná husí prsíčka, šťouchaný brambor s jarní cibukou provoněná majoránkou
  • Husí prsíčka s omáčkou z kořenové zeleniny a svatomartinského vína, houbová žemlovka a vlažný salát z růžičkové kapusty


Dezert:

  • Domácí jablečný štrúdl s makovou omáčkou
  • Domácí panna cotta s hruškovým ragú s rakytníkem
  • Náš domácí makovník s limetkovým mousem
  • Domácí malinový dort
  • Domácí švestkový koláč s máslovou drobenkou a vanilkovo-pomerančovou omáčkou
Rybí galavečer 27. 5. 2016 od 18:00

Dovolujeme si vás pozvat na náš tradiční galavečer tentokrát v duchu rybích specialit, který pro vás opět připraví naši kamarádi mistr kuchař Václav Šmerda, Václav Šmerda mladší, Roman Ťulpa, Jiří Lot a kolektiv našich kuchařů.

Degustaci vín vás bude slovem provázet pan Ing. Radim Mildner majitel vinařství Mildner.

Rezervace míst je nutná

Menu

Studený předkrm
Carpaccio z tygřích krevet s tomatovou marmeládou a terinkou z chobotnice s pomerančovým gelem a fenyklovým salátkem

Polévka
Plátky z domácího zauzeného lososa s chřestovým krémem a smetanovou pralinkou s červeným pepřem

Teplý předkrm
Pošírované filátko z mořského vlka se šafránovou fáší s mušlemi svatého Jakuba a chia semínky podávané s bramborovým nákypem s romanescem,karotkovým pyré s muškátovou dýní a omáčkou buerre blanc s estragonem

Hlavní chody (budou podávány formou rautové tabule)

Pečený jihočeský candát s houbovou žemlovkou,cibulovým pyré a malinovou redukcí s balsamicem z červeného vína
Marinované filátko z červeného okouna s citronovou trávou s koriandrem podávaný s wakame salátkem s rýžovými nudlemi a sojovo zázvorovým gelem s chilli papričkami

Pečené filátko z pražmy královské podávané se zeleným chřestem a bulgur salátkem z quinoi s pecanovými ořechy,granátovým jablkem,marmeládou z červené řepy a mátovou espumou

Pečená tmavá treska na grilu podávaná se špenátovou raviolou,dýňovo batátovým pyré a smetanovou redukcí s medvědím česnekem a slaninovým prachem

Dezert

Domácí čokoládový fondant chřestovou panna cottou s javorovým sirupem a ovocným ragů s omáčkou passion fruits a zapečenou oříškovou zmrzlinou

Omlouváme se za tentokrát vyšší cenu menu, která je způsobená cenou čerstvých ryb.

Cena menu je 940,- Kč

Čarodějnický bal 30. 4. 2016 od 18:00

Vážení přátelé Růžového údolí,

dovolujeme si vás pozvat na čarodějnický bál pod širým nebem. Kromě skvělé muziky v podání skupiny Velvet G@ng jsme pro vás připravili bohatý raut a další speciality, které budou v ceně vstupenky.

Hrát a tančit se bude venku, pod širým nebem. Bude připraveno šampaňské pro každou čarodějnici (týká se pouze těch, které přiletí osobně v čarodějnickém kostýmu.)

Vstupné činí 280 Kč. Vstupenky můžete zakoupit přímo v restauraci v omezeném množství 150 kusů.

V případě nepříznivého počasí se program přesune do restaurace, sálu a na zastřešené terasy.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Velikonoční galavečer 26. 3. 2016 od 18:00

Dovolujeme si Vás pozvat na náš tradiční Galavečer . Velikonoční menu připraví Mistr Václav Šmerda, Václav Šmerda ml., Roman Ťulpa, Jiří Lot a samozřejmě kolektiv našich kuchařů.
 
MENU
 
STUDENÝ PŘEDKRM
 

  • JEHNĚČÍ PAŠTIČKA V KŘUPAVÉ ROLCE A JEHNĚČÍ CARPACCIO,CELEROVÝ SALÁTEK,JABLEČNÁ PĚNA A RUKOLOVÝ KRÉM

 
POLÉVKA
 

  • HRÁŠKOVÝ KÉM S VANILKOU A PIROŽKEM PLNĚNÝM KUŘECÍM MASEM A KUKUŘIČNÝM PYRÉ A KŘEPELČÍM VAJÍČKEM

 
TEPLÝ PŘEDKRM

     

  • ZAUZENÁ SELEČÍ PANENKA V BYLINKÁCH NA PYRÉ Z ČERVENÉ ČOČKY,FAVA FAZOLKY SE SLADKOKYSELÝMI ŠALOTKAMI,SLANINOVÝM KRÉMEM A ČESNEKO TYMIÁNOVÝM GELEM

 
HLAVNÍ CHOD
 

  • KRÁLIČÍ ROLKA SE ŠPENÁTOVÝMI LISTY A KŮZLEČÍ CREPINETKA S BRAMBOROVÝM ŠKUBÁNKEM V PANKO STROUHANCE,KVĚTÁKOPASTYŇÁKOVÉ PYRÉ,VELOUTÉ S MEDVĚDÍM ČESNEKEM A SILNÝM KŮZLEČÍM DEMI GLACEM

 
DEZERT
 

  • VARIACE VELIKONOČNÍCH MAKRONEK S JOGURTOVÝM MOUSEM A HEŘMÁNKOVÝM MASCARPONE,REBARBOROVÝM RAGŮ,OVOCNÝM SORBETEM A SABAYONEM Z ČERVENÝCH RŮŽÍ

 
Rezervace je nutná. V restauraci popř. tel.: 583 414 000.
Cena na osobu je 780,-Kč. V ceně menu tradiční ochutnávka kvalitních moravských vín.

Myslivecký ples 23. 1. 2016 od 18:00

Srdečně Vás zveme na náš v pořadí 3. myslivecký ples. Opět Vám večer zpříjemní naši kamarádi z kapely Velvet G@ng. Nejen zvěřinové menu Vám připraví kolektiv našich kuchařů.

Rautové pohoštění a nealko na rautu je opět v ceně vstupenky. Pro zájemce dovoz a odvoz do Zábřeha firemním mikrobusem.

Prodej vstupenek u nás v restauraci – tel.: 583 414 000, ruzoveudoli-lesnihotel@seznam.cz, info@ruzoveudoli.cz, také v Infocentru v Zábřeze (kulturní dům).

Součástí plesu bude bohatá tombola.

Mikulášské čokoládové odpoledne 5. 12. 2015 14:00 - 16:00

Zveme všechny děti a rodiče na Mikulášské čokoládové odpoledne s hudbou, plné dětských her a soutěží o ceny.

Programem Vás provede čert a Mikuláš a mimo jiné na Vás čekají taneční podložky, velká čokoládová fontána s ovocem, oblíbené hry a hezké odměny pro děti.

Vše v ceně vstupenky. Cena pouze 70,-Kč za dítě.

Občerstvit se můžete čertovskými drinky nebo si dát na zub něco z našeho Mikulášského menu (není v ceně).

Rezervace v restauraci nebo na tel: 583 414 000.

Galavečer, pěti chodové menu 27. 10. 2015 od 18:00

Dovolujeme si Vás pozvat na další galavečer s mistrem kuchařem Václavem Šmerdou starším, Václevem Šmerdou mladším a Romanem Ťulpou.

 
Tentokrát si pro Vás připraví zvěřinové menu.
 

PĚTICHODOVÉ MENU

 

Studený předkrm

 

  • Carpaccio z jeleního hřbetu s pečenými, vinnými hrozny,zvěřinová paštika s pomerančovým želé doplněná lístky salátu a karamelizovanými ořechy a mandlovým prachem
  •  

Polévka

 

  • Jemný, kaštanový krém s koláčkem plněným konfitovaným dančím masem s bylinkami a smetanovou pěnou se sušenými meruňkami
  •  

Teplý předkrm

 

  • Hříbkové rissoto s kančí terinkou na hráškovém pyré s medvědím česnekem
  •  

Hlavní chod

 

  • Jelení ragů pomalu dušené s kořenovou zeleninou v omáčce z černého rybízu a dorůžova pečený dančí hřbet,žemlový muffin s řapíkatým celerem a jablky,dýňové pyré a zelenina
  •  

Dezert

 

  • Makovo-tvarohový nákyp s hruškovým ragů s rakytníkem,šlehaná pěna z ledového vína a nugátová pralinka s pistáciemi

Benátská noc 6. 6. 2015 od 19:00

Vážení přátelé Růžového údolí,
 
dovolujeme si vás pozvat na Benátskou noc, která se koná 6. 6. 2015 od 19:00 hodin.
 
Hraje kapela Velvet g@ng.
 
Samozřejmostí je náš tradiční raut a speciality na grilu, který je zahrnutý v ceně vstupenky.
 
Jako překvapení večera bude divadelní představení DS Václav z Václavova, kteří si pro vás připravili hru Medvěd.
 
Rozpálení hosté mohou vyzkoušet náš bazén se slanou vodou,v plavkách nebo bez.
 
Vstupenky je možné zakoupit u nás v restauraci. Cena vstupenky je 280,-Kč

Staňte se našimi fanoušky na SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

telefon do restaurace
+420 583 414 000

Po – Út:
St:
Čt:
Pá:
So:
Ne:
11:00 – 20:00
11:00 – 21:00
11:00 – 22:00
11:00 – 22:00
11:00 – 23:00
11:00 – 21:00


Hotel Růžové údolí v Zábřehu hodnocení